18 år IDAG!

YEEEYH idag är jag 18 år, det är ballt,, känner mig inte ett dugg vuxnare :P Men men, vart på krogen har jag med,, 12:00 fick jag komma in (dryg ordningsvakt). Men det var värt det haha! och alla i kön bakom sjöng för mig och jag fick gå in gratis överallt!


Från mörkret stiga vi mot ljuset...

Jag har hittat världens bästa sticker! Tänker beställa 250 st. nu i veckan, jag tycker att alla borde göra samma sak. Vi måste vända den negativa uppfattningen som allmänheten har om kommunism idag. Jag säger inte att detta är den slutgiltiga lösningen, men det är en bit på vägen.
kommunism
klistermärket ser ut på följande vis, och går att beställa på
www.wapiti.se. Det går att beställa både som 50-pack för 25 kr, och 250-pack(big pack) för 100 kr.
Beställ nu!!


Coca Cola kylar och hookah

Att sitta två personer i ett trasigt Coca cola kylskåp med en hookah är rätt trevligt, Dock blir det efter en kort stund en påtaglig syrebrist men det gör inget, Det är för trevligt för att kliva ur kylen. Här är en bild på en liknande kyl, vi hade tyvärr ingen kamera med oss idag.
 

Artem jag Elias och Sovanny flummade runt på stan idag o busade, det var så vi hittade kylen. Om du/ni någonsin hittar en trasig colakyl så tveka inte, hoppa i och njut!

En vecka kvar!

Nu är det endast en vecka kvar till min 18 födelsedag, Då är jag fri att göra vad jag vill. Ska bli skönt att få gå lagligt på krogen för första gången. Alla tycker jag är konstig som inte önskar mig något i present. Men vad ska jag önska mig? jag har allt jag vill och behöver, skulle bli glad om folk gav pengarna till fattiga barn eller AU(Afrikanska Unionen).

MODERAT SÅKLART!

FYFAN!! blä! blä!! usch och fy! jävla skit, tur att de inte lär sitta mer än 4 år!

Här kommer polisen...

Polisen! Det måste vara de mest inkompetenta idioter med statlig lön. Idag blev jag stoppad för att jag gick på en sidogata, cyklade med både fram och bakljus men saknade vit reflex fram, och så blev jag beskylld för olaga alkohol innehav (öl, 3.5:or) som låg i en påse på gatan i närheten av platsen jag stog på. Har polisen inget bättre för sig, som att ta hand om fulla 30-40 åringar, de är dem som skapar flest bråk på stan, inte blivande 18 åringar på cykel påväg hem!

Att bli vuxen

Att fylla 18 år något man längtar till hela sin uppväxt, men nu känns det inte speciellt lockande. Jag måste skaffa ett jobb, jag behöver inkomster, jag måste klara gymnasiet, jag måste överleva. Dramatiskt säger ni, verkligheten säger jag.

Nya kläder

Idag har jag "shoppat loss"! Jag gick in till stan tillsammans med Tina idag efter skolan, vi var och kollade i följande butiker:
Jack 'n' Jones
Lava
Brothers
JC
Åhlens
H&M
Tanken med dagens inköp var att jag skulle byta ut lite av min garderob då den mestadels består av svarta kläder. Tina erbjud sig att hjälpa mig att hitta lite nya kläder då hon va ytterst trött på mina svarta kläder. Efter mycket letande och många många många "NEJ!" så hittade jag tillslut:
Från JC
Ett par svarta jeans (Jag fick tjata som fan för att få köpa dessa)
Två T-shirts en grå och en blå (Tina gillade inte heller dessa)
Från H&M
En vit skjorta (det första Tina tyckte var ok)
En ljusgrå tjocktröja (fick inte köpa den bruna)
Och hårspray Profs "super extra strong"(den lila flaskan, inte den rosa)
summa kardemumma: 1.320 .-
lite väl i överkant kanske men jag behövde verkligen nya kläder.



Hela helgen

Jag har haft en rätt trevlig helg! I fredags umgicks jag med tung efter skolan, vi var mest hemma hos honnom och tittade på tv och spelade tv-spel. Tungs låtsassyster Sovanny va också där, hon var trevlig, väldigt trevlig! Vi pratade hela kvällen o hela natten och på morgonen(lördag) efter knappt 3 timmars sömn åt vi frukost och sen begav vi oss ner på stan för en morgon fika. Vi gick till Cafe latté och jag försökte lära Sovanny att kaffe är något oumbärligt som man inte klarar dagen utan, men hon föredrog kapitalist-Coca cola före slavarbetar-kaffe.
Efter fikat gick vi och mötte mina föräldrar för att hämta familjens hund som jag skulle ta hand om några timmar, efter det gick vi hem til mig med hunden och tittade på tv. Vid halv 5 tiden gick vi in till stan, Sovanny skulle åka hem med bussen och jag gick upp till mina föräldrar för att lämna hunden och äta familjemiddag.
På kvällen efter middagen var de dags för fest, Dessireé fyllede 18 i tisdags och nu skulle hon ha födelsedags fest, svängde förbi Clas på vägen och hämtade upp honnom, festan var väldigt trevlig och det var många trevliga, tyvärr också endel korkade 08.or men men.
Idag(söndag) vaknade jag vid 11 tiden och gick upp och tog en välbehövd dusch, sen ringde Sovanny och sa att hon skulle komma över till mig om tio minuter vilket hon gjorde. Vi chillade mest, lyssnade på musik, käkade pizza och gick på promenad.
Ja de va hela helgen det, en ganska lyckad helg enligt mig!

Skolministern!

Igår var det debatt i skolan, idag kom skolminister Ibrahim Baylan på besök. Han presenterade sig i ca en kvart och sen fick alla tillfälle att ställa frågor i en dryg halvtimma. Han har en vettig inställning till betygs systemet i svenska skolor idag, han var dock inte för att helt avskaffa "fri"-skolesytemet han tyckte därimot att man skulle skärpa reglerna för startandet och drivandet av friskolor.



Debatt!

Idag var det debatt i skolan, mellan samtliga riksdagspartier. Det var en av de inressantaste debatter jag varit med om, eftersom nästan alla frågor besvarades med konkreta svar, vanligt vis brukar t.ex. social demokraterna och moderaterna stå och kasta skit på varandra i en halvtimma - timma utan att säga något konkret om någonting. Pariterna i sverige idag är nog bäst i världen på att kasta skit på sina motståndare. Men idag så fick vi inte bara höra att vänster partiet skulle ordna 200 000 nya jobb, utan hur de skulle gå till! Den enda besvikelsen var att moderaterna var fast beslutna att sänka skatten med 250 miljarder kronor men hade ingen aning om hur det skulle gå till eller vilka sociala förmåner som skulle få mindre pengar.

Bäst svar på tal idag gav iallafall miljö partiet,

Finska 101

Finska måste vara världens "vackraste" språk! Jag är själv halvfinne eller suomenruotsalainen som det så vackert heter på finska, och på senare år har jag börjat intressera mig mer för mitt finska kulturarv.
Första gången jag minns att jag frågade min finskfödda far om något finskt var när jag var ca 12 år, det var kräftkalas vill jag minnas, alla vuxna var kanske inte helt nyktra. Men jag frågade iallafall min kära pappa den kvällen vad det första han hade lärt sig på finska var när han var ett barn i finland. Han svarade "hur fan ska jag veta det" jag tänkte efter lite för fort och frågade genast "hur säger man det". Sedan dess har mitt intresse för finska språket ökat ständigt och nu läser jag det som hemspråk på min skola vilket är väldigt roligt.


här nedan följer lite vanliga fraser:
Obs! U uttalas som O och O som Å Obs!
God dag - Hyvää päivää.
Hej - moi
Hur mår du? - miten voit?
Bra tack! - kiitos hyin!
Vad gör du? - mitä sinä teet?
Jag  äter - minä syön
sitter - istu
går - kävellen
står - sison
Jag älskar dig - minä rakastan sinua
Du är söt - sinä olet söpö
- || - elak - sinä olet ilkeä
- || - ful - sinä olet ruma

hoppas något av detta kan komma till användning!
(et spesielt takk til berit såm jälpte mei met svenskan,kiitos söpöpähkinä!)

R.I.P. Steve Irwin

Idag ca. kl. 11:00 avled allas vår älskade Steve irwin, mer känd som Krokodiljägaren. Steve Irwin avled i samband med en olycka då en stingrocka dödade honom under en inspelning av en undervattensdockumentär.

Steve Irwin

Jag som många många andra har växt upp med steve, och sett hans program på tv och nu seanst hans film. Att nu en av mina barndoms hjältar har dött känns ledsamt, men jag tror alla kommer minnas honom för den underbara person han var.

Att steve är död är självklart inget att skratta åt, men att han dog som han gjorde kanske var tur det. Jag menar hur skulle du reagerat om världens galnaste australiensare hade klivit ut i gatan och träffats av en buss?

Jag hoppas att steve irwin får återfödas till något han spenderat hela sitt liv med, t.ex. en orm eller krokodil.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Steve_Irwin

Sjuksköterskor har vita dräkter

Yrrol gänget är rätt sköna, de här klippet är nog det bästa i filmen, förutom:
 "samlag 200:- 150:-"-skylten.

http://bubblare.se/yrrol_terrorister/

Kenta Gustafsson

För många en knarkare som trillade av pinn 2003, För mig en modern filosof!
nu tänker nog de flesta att jag är helt dum i huvudet, men jag har tänkt på detta länge. 1980 tävlade kenta i melodifestivalen med låten "utan att fråga" han kom på sjätte plats. Den låten är för mig väldigt speciell då den tar upp många filosofiska frågor och argument, som t.ex. låt titeln "utan att fråga" följs i texten av meningen "finns ingen chans att få ett svar ". jag är inte expert på filosofi, tvärtom jag läser dock Filosofi A på gymnasie nivå och man plockar upp ett och annat t.ex. begepp som relativism och empirism. kenta var vad jag förstår något av en relativist, den slutsatsen drar jag från en av verserna i låt ifråga. Versen jag syftar på är " Kanske gör man ett fel när man tror Att man kan få ha sin egen verklighet" alltså kenta frågar i princip om det är om inte alla har en egen världs uppfattning. Jag har här nedan skrivit av texten och jag har även infogat en länk till ett klipp från melodifestivalen 1980 där kenta framfår sin mycekt speciella låt.

http://bubblare.se/kenta_utan_att_fraga/

Varför är det mörkt om natten
Vandrar månen alltid fram åt samma håll
Varifrån får källan vatten
Samma ton i både dur och moll

Kan man lära sej att känna
Orkar tiden alltid hålla samma fart
Är det farligt att bekänna
Att man inte fattar allt som verkar klart

Men är drömmen kanske för stor
När man söker efter det man inte vet
Kanske gör man ett fel när man tror
Att man kan få ha sin egen verklighet

Utan att fråga finns ingen chans att få ett svar
Utan att fråga dröjer sej ovissheten kvar

Var har elden lärt sej brinna
Varför rasa jämt visionerna omkull
Måste drömmarna försvinna
Varför känns det bara tomt när man är full?

Na na na......
Na na na......

Men är drömmen kanske för stor
När man söker efter det man inte vet
Kanske gör man ett fel när man tror
Att man kan få ha sin egen verklighet

Utan att fråga finns ingen chans att få ett svar
Utan att fråga dröjer sej ovissheten kvar

Men är drömmen kanske för stor
När man söker efter det man inte vet
Kanske gör man ett fel när man tror
Att man kan få ha sin egen verklighet

Men är drömmen kanske för stor
När man söker efter det man inte vet
Kanske gör man ett fel när man tror
Att man kan få ha sin egen verklighet

Na na na...
Na na na...
Na na na...
Na na na...



Vad tyst det blev

Idag såg jag en otroligt skön film. Det är en sån "Denna-film-måste-ses-innan-du-dör-Film"

http://bubblare.se/vad_tyst_det_blev/

Jag tror de flesta människor kan känna igen sig någonstans i den här filmen, den är knappt 7 minuer så se den!

Idol -06

Hahaha detta är nog världens gulligaste japan för tillfället!

http://www.youtube.com/watch?v=cfvVuXd-QpQ

Min personliga åsikt är nog den att han borde vunnit hela tävlingen!

Det är val!

Om 14 dagar är det val i sverige. Då får alla som är 18+ och har varit svensk medborgare i minst 3 år rösta, Och det är ju bra MEN alla vi som är födda EFTER den 17:e september?! varför ska vi behöva vänta 4 år till? Hur mycket mer politiskt medveten är en person som är född t.ex. 2 veckor innan mig? Jag är född den sista september(30:e). Varför ska jag behöva vänta till 2010 för att få vara med och bestämma sveriges framtid.